Instructiuni de folosire si intretinere PDF Imprimare Email

    Formarea condensului pe suprafata interioara a geamului termoizolator respectiv a ramelor este un fenomen fizic ce nu poate fi evitat, cauza fiind producerea in permanenta, in locuinte, a vaporilor de apa. Prin masuratori s-au stabilit urmatoarele cantitati de vapori, in produse de diferite surse : aerul expirat de om (1-2 litri vapori zilnic); in urma gatitului (zilnic se produc pana la 2 litri de vapori la 4 persoane). Formarea apei de condens poate aparea nu numai la ferestrele termoizolatoare ci si pe toate suprafetele reci. Acest lucru duce la aparitia si formarea mucigaiului de pereti.

    Neetansitatea vechilor ferestre permitea un schimb permanentin aerul cald umed interior si cel exterior mai rece si mai uscat. In cazul noilor ferestre, etanse, acest schimb de aer necontrolat nu mai este posibil, astfel incat se impune asigurarea unui schimb regulat de aer pentru evitarea formarii condensului. (in cursul unei zile canatul sa fie larg deschis cateva reprize care sa insumeze o ora).

    Formarea apei de condens se poate diminua prin respectarea anumitor reguli: incaperile care se gasesc in partea de nord a locuintelor sa fie incalzite mai bine decat cele din sud dar temperaturile din locuinta sa difere cat mai putin posibil de la incapere la incapere, iar spatiile in care se formeaza condens.(in cursul zilei canatul sa fie larg deschis cateva reprize ca sa se insume o ora).

    O alta diminuare a conditiilor formarii condensului poate fi obtinuta si prin modificarea circulatiei aerului cald respectiv printr-o pozitionare adecvata a instalatiilor de incalzire. Curentul cald trebuie sa treaca pe cat posibil de-a lungul ferestrei, astfel incat sa fie posibili coeficienti mai mari de transmitere a caldurii.

 

Instructiuni pentru intretinerea ferestrelor si usilor

    Pentru curatarea ferestrelor si a usilor din profile PVC se vor folosi numai solutiile de curatare pentru geamuri. In cazul unor mizerii(pete) mai puternice, precum grasimi sau urme de creion, acestea pot fi eliminate prin stergere cu apasare mai puternica.

    Este interzisa tratarea suprafetelor tamplariei de PVC si a geamului cu alcool, lacuri sau diluanti precum si cu produse chimice organice : acetona, benzina, toluen etc. Se va evita contactul profilelor cu substante plastifiante si nu se vor folosi solutii de curatare agresive. Este interzisa folosirea produselor abrazive pentru curatarea suprafetelor tamplariei de PVC sau a geamului.

    Garniturile din cauciuc nu trebuie sa vina in contact cu solutii de curatare concentrate sau uleioase.

    Pentru a mentine functionalitatea  ferestrelor (usilor) dvs. se recomanda ca, cel putin odata pe an, toate piesele mobile si punctele de inchidere sa se greseze(cu o picatura de ulei pentru mecanisme fine) si sa se verifice manevrabilitatea lor.

 

Instructiuni pentru folosirea ferestrelor si usilor

     Pentru a evita defectarea ferestrei (usii):

   - nu atarnati obiecte de geam

   - nu fortati  deschiderea geamului mai mult decat o permite pozitia de montaj

   - nu introduceti obiecte intre rama si canat

   - deschiderea ferestrei (usii) in pozitia "batant" (pentru aerisire) se va face prin rotirea manerului cu 180 grade spre dreapta sau dupa caz, spre stanga, pornind numai din pozitia inchis (pozitia manerului este in jos).

 

Statistica

mod_vvisit_counterAzi28
mod_vvisit_counterIeri26
mod_vvisit_counterIntotdeauna112937

Convertor valutar

Suma de calculat :
Din:
In:


Cum vi se par serviciile?
 
ClickLink.ro Smarty Web DirectorSearch Engine Submission & Optimization
Tamplarie PVC Zalau, Tamplarie PVC Campia Turzii, Tamplarie PVC Salaj, Geamuri Termopan, Usi Termopan, Jaluzele, Scaune, De